Over Anatomie Online

Anatomie Online is een oefenwebsite voor het vak Anatomie en fysiologie in beroepsopleidingen in de Gezondheidszorg. De quizzen over de bouw en de werking het menselijk lichaam sluiten aan bij lesthema's Anatomie en fysiologie in het MBO en HBO onderwijs. Je kunt met deze oefeningen zelfstandig je kennis testen, lesstof herhalen en trainen voor tentamens.

Hoe gebruik ik deze website?
De lesstof van het vak Anatomie en fysiologie is omvangrijk, en bevat veel vreemde termen (zowel Nederlands als Latijn). De oefeningen op deze website zijn bedoeld om op verschillende manieren te oefenen met de kennis die je al hebt opgedaan. De meeste thema's starten met basiskennis anatomie: het aanwijzen van de plaats van organen, en het leren van Nederlandse en Latijnse termen (terminologia anatomica). Beheersing van deze basiskennis is de eerste stap om meer grip te krijgen op de stof. Daarnaast zijn er kennisquizzen waarin vragen worden gesteld over de werking en functies van het lichaam. Hiermee kun je nagaan of je de stof uit het leerboek en de lessen beheerst, en inschatten of je klaar bent voor de toets.

Klikken op kleine schermen
Deze website is geschikt gemaakt voor computers, tablets en smartphones. Op grote schermen werken de quizzen het beste: daar zijn ook de kleinste organen goed aanklikbaar. Moeite met het juist aantikken op aanraakschermen? Gebruik dan een stylus pen.

Samenstelling
De inhoud van deze website is tot stand gekomen in samenwerking met het Vitalis College in Breda (ROC West-Brabant). Anatomiedocent K. Rops is de samensteller van de kennisvragen. Bij de keuze van de lesstof en de spelling van de termen is uitgegaan van het leerboek Anatomie en fysiologie. MBO niveau 4 van ThiemeMeulenhoff (2012).

Feedback
Anatomie Online is nog volop in ontwikkeling en wordt in 2016 getest in de anatomielessen aan het Vitalis College in Breda. Heb je een fout gespot? Opmerkingen of tips? Feedback is welkom op: info@eastdockmedia.nl.

Uitgave
Anatomie Online is een uitgave van EastDock Media in Amsterdam.